Ons aanbod

apparatuur2.jpg

Plaatsing alarmapparatuur personenalarmering

Als u kiest voor personenalarmering via ATA, ontvangt u een alarmapparaat en een alarmknop die u draagt aan uw hals of pols. U kunt zelf aangeven wat u het prettigst vindt. Het alarmapparaat kan op drie manieren aangesloten worden. 1. Via een vaste telefoonlijn 2. Via internetverbinding 3. Via een mobiele telefoon Onze technische dienst beoordeeld voor de plaatsing van het alarmapparaat welke optie voor u het beste is.

Er zijn twee manieren om te alarmeren

Via de alarmknop om uw hals, pols of via het alarmapparaat zelf. In een noodgeval kan via één druk op de alarmknop een alarmmelding worden gemaakt. Bij het alarmeren komt er een spreek/luisterverbinding tot stand met de zorgcentrale van ATA. Onze zorgcentrale zorgt er voor dat de juiste hulp voor u wordt ingeschakeld. In dit filmpje over de dienstverlening van ATA personenalarmering, stellen wij onze medewerkers aan u voor.

Controlemelding alarmapparaat

Het alarmapparaat maakt regelmatig een controlemelding naar ATA om aan te geven dat het apparaat nog goed functioneert. Dit gebeurt automatisch, hier merkt u niets van. Bij het uitblijven van deze meldingen zal de technische dienst van ATA uitzoeken waarom de testmelding niet ontvangen is en contact met u opnemen.

alarmsysteem-telefoon-opladen.jpg

Telefoonlijn-bewaking

Wanneer de telefoon of internet verbinding wegvalt, is het niet meer mogelijk te alarmeren. Het alarmapparaat zal dan een waarschuwingstoon laten horen. Om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen, kunt u contact opnemen met uw telefoon of internet aanbieder.

Domotica

Het alarmapparaat kan meer functies ondersteunen dan alleen het alarmeren met een druk op de alarmknop. Zo is het mogelijk om de alarmering uit te breiden om bijvoorbeeld ook te kunnen alarmeren in geval van brand of inbraak. Deze voorzieningen vallen onder de noemer domotica. Voor meer informatie over onze domotica voorzieningen, staat onze technische dienst u graag te woord.

Voorbeelden apparaten personenalarmering

Voorbeeld-alarmapparataat-personenalarmering.jpg

Alarmapparaat

Halszender-met-alarmknop.jpg

Halszender

Alarmapparatuur.jpg

Alarmapparatuur

Alarmknop-en-alarmapparaat-in-1.jpg

Combinatie halszender en alarmapparaat