Dwaaldetectie

ATA biedt particulieren mobiele alarmering met een extra functie met dwaaldetectie Zorgprofessionals die dwaaldetectie willen regelen voor hun cliënten, verwijzen we graag door naar De ZorgCentrale.nl. De oudere kan zelf hulp inschakelen indien nodig. Dit doet hij of zij met een mobiel alarmeringsapparaat met een noodknop erop. Wanneer deze wordt ingedrukt, wordt een mantelzorger of onze eigen zorgcentrale ingeschakeld. Deze kan precies zien waar de oudere zich bevindt. Dwaaldetectie wordt vaak ingezet bij mensen met dementie, u kunt dan aangeven welke gebieden veilig zijn voor de dementerende en welke niet. Wanneer hij of zij zich buiten het veilige gebied bevindt, krijgt u een bericht. Er is dan mogelijk iets aan de hand en u kunt snel ingrijpen. Uiteraard is het fijner wanneer een oudere zelf nog in staat is om alarm te slaan wanneer er iets misgaat. Daarom bieden we bij ATA mobiele alarmering in combinatie met dwaaldetectie.

Dwaaldetectie wordt vaak ingezet in combinatie met leefstijlmonitoring en wordt vaak gebruikt bij mensen met dementie, zoals Alzheimer, of een beginnende vorm van dementie. Het biedt hen de mogelijkheid om langer veilig en zelfstandig thuis te wonen. Bij leefstijlmonitoring wordt het gedrag van iemand met dementie goed in de gaten gehouden. Door middel van bewegingsmelders komt er inzicht in het leefpatroon, zoals hoe vaak iemand naar buiten gaat, slaapt en hoe vaak men naar het toilet gaat. Bij mensen met dementie worden blaasontsteking minder snel gesignaleerd, omdat de oudere vaak zelf vergeten is dat hij of zij al naar het toilet is geweest. Met leefstijlmonitoring kunnen afwijkende patronen worden gesignaleerd. De mantelzorg kan het systeem zo instellen dat hij of zij een update krijgt middels een SMS of e-mail wanneer er iets aan de hand lijkt te zijn. Als er bijvoorbeeld al lang geen beweging is gesignaleerd kan dit er op duiden dat iemand gevallen is en niet meer op kan staan.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over de verschillende diensten die wij leveren op het gebied van dwaaldetectie kunt u altijd even bellen naar onze klantenservice. Deze is te bereiken via 020 592 31 31.