Achter de schermen

10/08/2022
Klantverhalen
Delen via \a\a
zorgcentralist-meldkamer-zorgcentrale.jpg

De zorgcentrale

De zorgcentrale van ATA behandelt maar liefst vijfhonderd alarmmeldingen per dag. Een van de zestien zorgcentralisten Miriam vertelt: “Als iemand op de alarmknop drukt, komen ze bij mij of een van mijn collega’s op de zorgcentrale binnen. Soms heeft iemand per ongeluk gedrukt of is het een testmelding. Maar veelal is het een echte hulpvraag. In korte tijd maak ik een inschatting of bijvoorbeeld de huisarts gebeld moet worden of dat er een ambulance ingeschakeld moet worden. Wanneer je een ambulance hebt gebeld omdat iemand hartklachten heeft en later van de meldkamer van de ambulancedienst hoort dat deze persoon gered is, geeft je dat zo'n goed gevoel."

personenalarmering-installeren-alarmapparaat-kopen.jpg

Technische dienst

Wanneer u een persoonsalarm, rookmelder, gasmelder of CO-melder aanvraagt komt iemand van de Technische Dienst deze bij u installeren. André, monteur Veilig Wonen, vindt het een mooie uitdaging om de personenalarmering, rookmelders, gasmelders en CO-melders naar ieders zin aan te sluiten. “Met het plaatsen van rookmelders is het belangrijk om goed te inventariseren hoe iemand woont. Ik probeer altijd een passende oplossing te vinden," vertelt André. “Bij veel van onze klanten worden personenalarmering, rookmelders of gasmelders aangevraagd door hun kinderen. Ouderen moet ik vaak nog wel overtuigen van het belang, maar de kinderen vinden het altijd een veilig gevoel. Het slaapt toch een stuk rustiger als je weet dat je ouders gebruik maken van een persoonsalarm, rookmelders, gasmelders en CO-melders die aangesloten zijn op een zorgcentrale.”

alarmering-alarmopvolging-zorgcentrale-zorglijn.jpg

Alarmopvolging

Wanneer u op de alarmknop drukt, komt u uit bij onze zorgcentrale. Bent u gevallen dan stuurt onze zorgcentrale in veel gevallen een medewerker persoonlijke alarmering erheen. Ook bij geen gehoor gaat er altijd iemand van alarmopvolging heen. 'Elke dag is anders, je weet nooit waar je in terecht komt,' vertelt Michelle, medewerker persoonlijke alarmering. ‘Zo had een mevrouw onlangs pijn in de linkerrib. Ze had het benauwd en af en toe pijn aan haar borst. Zij dacht dat het niet ernstig was, maar het was een TIA. Toen heb ik de ambulance ingeschakeld en de zorgcentralist heeft haar dochter gebeld. We zijn de ogen van de zorgcentrale. Wij kunnen ter plekke zien wat er aan de hand is.’

Gerelateerde berichten

Dochter komt langs bij vader die alarmering draagt
Artikel

Op de koffie bij een mantelzorger

‘Of ik mezelf mantelzorger vind? Ik vind het meer iets wat ik moet doen. Zij heeft...

02/09/2022
Klantverhalen
Personenalarmering -mantelzorger
Artikel

Personenalarmering geeft net dat beetje rust

Wat als uw dierbare steeds wat minder mobiel wordt of er is een andere vervelende situatie...

26/08/2022
Klantverhalen
smart-home-klaasje-zevenster-amstelveen.jpg
Artikel

Comfortabel, veilig en zorgeloos wonen met smarthome

Tegenwoordig hebben we steeds meer ‘slimme’ apparaten in huis. Met slim bedoelen we: apparaten die zijn...

23/08/2022
Klantverhalen